Korisni saveti

thule case-logic wynns konig kungs

baner gume

baner akumulator

baner lanci za sneg

Na sledećim stranama možete naći korisne savete, kako da pravilno održavate Vaše vozilo, kako da ga pripremite za zimski period, ili letovanje, koje intervencije možete da odradite sami a koje da prepustite stručnjacima.

Ništa lepše od vožnje po vrelom letnjem danu, dok prijatan vazduh iz klime hladi vaše vozilo. Osim ako taj vazduh više nije prijatan i počne da smrdi. Neprijatan miris je siguran znak da sa vašim sistemom klime nešto nije u redu, ali to je ujedno i najmanji problem.

Kada krenemo na put, uvek nam treba puno stvari. Ono što nam sigurno ne treba je probušena guma. Bilo da nemate mesta za rezervnu gumu, uvek ste u žurbi ili biste jednostavno posao prepustili vulkanizeru – ono što morate imati u kolima je  Wynn’s Tyre fixpametno, praktično, jednostavno, delotvorno i brzo rešenje za probušenu gumu.

Run Flat gume su dizajnirane tako da ostanu funkcionalne kratko vreme nakon što se guma probuši tokom vožnje. Ako vam se guma na automobilu usred hladne i kišne noći ošteti, nema potrebe za promenom gume. Moći ćete da stignete do svoje kuće ili do najbližeg vulkanizera radi promene gume.

Vreme je za zimske gume

Iskusni vozači znaju da je vožnja u zimskim i letnjim uslovima potpuno različito iskustvo. Zato je neophodno pripremiti svoje vozilo za zimu, a najvažnija stavka je promena guma. Pažljivo i pravilno odabrane gume i lanci za sneg pomažu da smanjite rizik od nezgoda u zimskim mesecima.

Akumulator treba zameniti odgovarajućim akumulatorom prema preporuci proizvođača vozila za konkretan model. U slučaju da u datom trenutku ne možete da pronađete preporučeni akumulator izaberite sličan, ali povedite računa o sledećim karakteristikama: 

Dpf problem

DPF filteri ugrađeni u novija dizel vozila namenjeni su prečišćavanju izduvnih gasova odnosno zadržavanju čestica čađi koje nastaju sagorevanjem goriva. Neki filteri su napravljeni da se periodično menjaju kada se napune (zapuše) dok su drugi dizajnirani da sagore čestice – sistemi sa regeneracijom filtera.

Pri vožnji od 100 km/h, guma prosečne veličine okreće se 850 puta u minuti. Na ovoj brzini, malim varijacijama u ravnoteži, krutost ili izbočenost strana gume može izazvati bukvalno udaranje točka u podlogu 14 puta u sekundi. Ultra-osetljivim vozilima današnjice detekcija vibracije na volanu daje vozaču upozorenje na potencijalne probleme.

Strana 1 od 2

Michelin primacy 4
© 2010 Lav Auto. Sva prava zadržana.

Pretraga